Avots: Sarunās par Grieķijas reformu sarakstu vienošanās nav panākta

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sarunas Grieķijas un tās kreditoru starpā par Atēnu reformu sarakstu trešdien beigušās, nepanākot vienošanos, paziņoja avoti. Līdz ar to daudzu gaidītā eirozonas ministru tikšanās, domājams, tuvākajā nākotnē nenotiks.

Eirozonas ekspertiem trešdien bija telefonsaruna par reformu plāniem, kurus Grieķijas kreiso ekstrēmistu valdība Atēnās apspriež ar starptautiskās tautsaimniecības glābšanas programmas inspektoriem.

«Tā notika, vienīgi lai izvērtētu situāciju. Tuvākajās dienās nebūs nekādas notikumu attīstības,» sacīja ar sarunu gaitu pazīstams informācijas avots. «Mēs turpināsim tehnisko darbu Atēnās. Eirogrupas sanāksme paredzamā nākotnē nav gaidāma.»

Eirogrupas sanāksme pilnā sastāvā ir nepieciešama, lai nodotu Grieķijai jaunu finansējumu, novērstu tās iespējamo bankrotu un izstāšanos no eirozonas.

Ņemot vērā avota teikto, faktiski gaist neseno pieņēmumu cerības, ka Eirogrupas sanāksme varētu notikt pirms 9.apīļa - datuma, kurā Atēnām Starptautiskajam Valūtas fondam jāveic pamatīgs maksājums.

Grieķijas valdībai aprīlī ir jāveic ievērojama kredītu atmaksa, arī 460 miljoni eiro SVF, un daudzi analītiķi uzskata, ka Atēnas šo summu nespēs samaksāt.

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks otrdien paziņoja, ka vienošanās, iespējams, tiks panākt līdz aprīļa beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu