Kultūras ministrs: Lietuvai jāaizsargā ne tikai sava teritorija, bet arī identitāte

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Domājot par savu drošību, Lietuvai jāaizsargā ne tikai teritorija, bet arī nacionālā identitāte un jāgādā, lai cilvēki uzticētos savai valstij, piektdien konferencē Lietuvas prezidenta pilī uzsvēris kultūras ministrs Šarūns Birutis.

«Pamatvērtība ir mūsu kultūra, mūsu civilizācija, mūsu identitāte, un tā mums jāaizsargā. Viss pārējais - elektrostacijas, ceļi, ostas - mums var būt arī impērijas sastāvā,» viņš norādījis.

Pēc ministra teiktā, pēdējā laikā daudz tiek diskutēts par valsts aizsardzības taustāmo aspektu - bruņojuma pirkšanu, karavīru skaitu -, taču piemirsta cita puse - pilsoniskā apziņa, ticība sev un savai valstij.

«Mazām tautām jāsaprot - nestiprinot savu identitāti un ticību valstij, (..) nepalīdzēs nekādi tēriņi tehniskām lietām,» sacījis Birutis. «Ja būs ticība valstij un šī valsts tiks aizstāvēta kā savas identitātes daļa, (..) tādu valsti un tādus pilsoņus neviens nevarēs paverdzināt vai turēt ieslēgtus.»

Konferencē spriests, kā tiek īstenota pirms gada pēc Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites iniciatīvas ierosinātā parlamenta partiju vienošanās par valsts ārpolitikas, drošības un aizsardzības politikas stratēģiskajām vadlīnijām 2014.-2020.gadam. Konferenci rīko Lietuvas Seims sadarbībā ar Vītauta Dižā Universitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu