Gaisa triecienos Sīrijas pilsētas tirgū iet bojā 34 civiliedzīvotāji

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas valdības spēku gaisa triecienos tirgū nemiernieku kontrolētā pilsētā pie Turcijas robežas gājuši bojā vismaz 34 civiliedzīvotāji, tostarp sievietes un bērni, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas cilvēktiesību observatorija».

Gaisa triecieni Darkušā notika dienu pēc tam, kad nemiernieki sagrāba Džisralšuguras pilsētu apmēram 20 kilometrus uz dienvidiem no Darkušas. Abas pilsētas atrodas Idlibas provincē.

«Vismaz 34 civiliedzīvotāji nogalināti režīma gaisa triecienos tirgū Darkušas pilsētā, bojāgājušo vidū ir deviņas sievietes un vairāki bērni,» paziņoja organizācijas vadītājs Rami Abdelrahmans.

«Gaidāms, ka upuru skaits pieaugs, jo ir vairāki desmiti ievainoto un daudzu no viņiem veselības stāvoklis ir nopietns,» viņš teica ziņu aģentūrai AFP.

Džisralšugura bija viens no pēdējiem Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma bastioniem Idlibas provincē valsts ziemeļrietumos, un tās krišana nozīmē, ka režīma spēku kontrolētās teritorijas blakus esošajās Latakijas un Hamas provincēs ir pakļautas jauniem uzbrukumiem.

Iepriekš svētdien režīma militārās lidmašīnas veica vairākus desmitus gaisa triecienu Džisralšugurā, kuru bija sagrābusi koalīcija, kurā ietilpst arī starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» sabiedrotā Sīrijā «Al Nusras fronte».

Tā pati koalīcija pagājušajā mēnesī sagrāba Idlibas pilsētu, tādējādi tā kļuva vien par otro provinces galvaspilsētu, kurā valdības spēki zaudē kontroli četrus gadus ilgušajā konfliktā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu