Cilvēki visā pasaulē neziņā: no debesīm nāk savādas, pārpasaulīgas skaņas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Jau gandrīz 10 gadus cilvēki visā pasaulē laiku pa laikam ziņo par savādām skaņām debesīs, tomēr līdz pat šim laikam ticams un vienprātīgs skaidrojums šim fenomenam nav rasts, raksta «Daily Mail».

Ziņojumi par pārpasaulīgām un gaužām dīvainām skaņām debesīs saņemti no ASV, Ukrainas, Vācijas, Baltkrievijas un citām valstīm.

Īpaši neomulīgas sajūtas skaņas radot naktī, izraisot tiem, kas skaņas dzird, nemieru un bezmiegu.

Daudzi fenomena liecinieki pamanījušies to fiksēt arī video. Dzirdēto viņi pārsvarā raksturo kā skaļu trompeti vai mehānisku ar mašinēriju saistītu troksni.

Šādi ziņojumi no dažādām vietām pasaulē pienāk jau gandrīz 10 gadus - fenomens tiek fiksēts dažādos laikos un dažādās vietās.

«Es personīgi neticu, ka skaņas saistītas ar kādu reliģisku iemeslu, neticu arī, ka pie vainas citplanētieši, greideri, vilcieni vai būvniecības darbi. Tas drīzāk varētu būt ģeofizikāls fenomens,» spriež Kimberlija no Britu Kolumbijas Kanādā, kura pamanījusies fenomenu fiksēt vairākos video. Pirmo reizi šo skaņu viņa dzirdējusi 2013. gada jūnijā, un kopš tā laika uzņēmusi vairākus video ar šo skaņu. Pēdējo reizi viņa skaņu sakās esam dzirdējusi šā gada 7. maijā.

Zinātniekiem vienota skaidrojuma nav

Līdzīgs fenomena ieraksts tapis 2011. gada augustā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, un tam liecinieki bijuši cilvēki arī pat 30-40 kilometru attālās apdzīvotās vietās.

«Tas toreiz nonāca pat ziņās. Bija izmeklēšana ar speciālistiem un zinātniekiem, bet nekāda izskaidrojuma nebija,» stāsta kāds aculiecinieks.

Daži cilvēki, kuri skaņu dzirdējuši, sūdzas, ka dienām ilgi pēc tam viņus nomocījuši neparasti spilgti murgi.

«Kopš internetā publicēju skaņas ierakstu, mani nomoka spilgti murgi. Briesmīgi, briesmīgi murgi,» sūdzas Ārons Trejlors no Montanas, ASV.

Viņš skaņu ierakstījis 2012. gada februārī.

Ģeofiziķis Deivids Dimings no Oklahomas universitātes iepriekš publiskojis ziņojumu par fenomenu, ko viņš dēvē par «dungošanu» (The Hum). Viņš fenomenu raksturo kā mistisku un netveramu skaņu, kas dzirdama noteiktās vietās pasaulē un kuru sadzird 2-10% iedzīvotāju. Viņš publikācijā «Journal of Scientific Exploration» izsaka minējumu, ka šo skaņu varētu izraisīt «telefonu datu pārraides un lidaparāts, kuru ASV armija izmantojot zemūdeņu komunikāciju nodrošināšanai».

Savukārt NASA zinātnieki izteikušies, ka planēta Zeme mēdzot izplatīt «dabas radio emisijas».

«Ja cilvēkiem ausu vietā būtu antenas, mēs varētu dzirdēt apbrīnojamu skaņu simfoniju, ko rada savādi trokšņi, kas nāk no mūsu pašu planētas. Tie izklausās kā fona mūzika zinātniskās fantastikas filmai, tikai tā ir realitāte.

Dabas radio emisijas ir īstas, un, lai gan mēs lielākoties par tām nezinām, tās notiek visu laiku,» skaidro NASA. Neparastu skaņu fenomenus varot radīt arī zibens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu