Piecu bērnu tēvam no Latvijas Īrijā mūža ieslodzījums par baisu slepkavību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Īrijas Centrālā krimināltiesa šonedēļ piespriedusi mūža ieslodzījumu piecu bērnu tēvam no Latvijas, kurš bija apsūdzēts par Lietuvas pilsoņa nogalināšanu Droghedā 2013.gada septembrī, vēsta «Baltic Ireland».

M.Gaizutis iepriekš tiesā apgalvoja, ka nav vainīgs slepkavībā, jo Audrju Butku nogalinājis nejauši, aizstāvoties.

Tomēr zvērinātie, astoņi vīrieši un četras sievietes, pēc 2 stundu un 40 minūšu apspriešanās apsūdzētā vainu slepkavībā atzina vienbalsīgi.

Noslēguma sēdē tiesnese sacīja, ka slepkavas vienbalsīga atzīšana par vainīgu ir «šokējošs gadījums». Viņa sacīja, ka mirušais bija iebraucējs Īrijā un nebija ziņu par viņa radiniekiem, tāpēc vīrietis tika apglabāts kopā ar bezpajumtnieku grupu Svētā Pētera kapsētā Droghedā. Tiesnese norādīja, ka mirušajam bijušas grūtības visu mūžu, tomēr ir šokējoši, ka cilvēks šādi beidz savu dzīvi.

Tiesnese piesprieda M.Gaizutim mūža ieslodzījumu, termiņu piemērojot no viņa aresta brīža 2013.gada 2.oktobrī.

Kā jau ziņots, Audrjus Butkus mirstīgās atliekas tika atrastas pludmalē un izmeklēšanā tika konstatēts, ka viņa nāves cēlonis ir traumas, kas iegūtas no «vairākiem sitieniem» ar cirvi pa galvu. Izmeklēšanā tika arī noskaidrots, ka traģēdijas vakarā Gaizutis un Butkus kopā lietojuši alkoholu apsūdzētā dzīvesvietā, bet tur sācies strīds un kautiņš, kura rezultātā lietuvietis zaudēja dzīvību.

Tiesa uzklausīja, ka M.Gaizutis pēc nodarītā uz vairākām nedēļām devies uz Ziemeļīriju, bet 2013.gada 29.septembrī atgriezies, pats ieradies policijas iecirknī un atzinies.

Audrjus Butkus, kurš dzimis Lietuvā, bija vientuļš vīrs bez bērniem, pēdējos sešus gadus dzīvoja Droghedā un savā nāves brīdī bija bezpajumtnieks. Vīrieša brālēns, kurš bija vienīgais gardai zināmais radinieks, identificēja viņa mirstīgās atliekas un informēja, ka upura māte ir mirusi, bet tēva atrašanās vieta nav zināma. Gardai tika stāstīts, ka Butkus māsa dzīvo Lietuvā, bet viņu caur Interpolu neizdevās atrast, tāpēc mirušais tika apglabāts kopā ar citiem bezpajumtniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu