Mjanmas karaflote pirmoreiz izglābj nelegālu migrantu kuģi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mjanmas karaflote ir pirmoreiz izglābusi nelegālu migrantu kuģi, no kura tā nogādāja krastā 208 cilvēkus, piektdien paziņoja vietējā amatpersona.

«Karaflotes kuģis 21.maijā patrulēšanas laikā atrada divus kuģus» un «uz viena no šiem kuģiem bija apmēram 200 bengāļu», sacīja augsta amatpersona Mjanmas rietumu štatā Rakhainā Tins Maungs Sve. Uz otra atrastā kuģa nebija cilvēku.

Mjanmas amatpersonas par «bengāļiem» bieži dēvē šīs valsts musulmaņu minoritāti rohingjas. Mjanmā dzīvo apmēram 1,3 miljoni rohingju, kurus varas iestādes uzskata par nelegāliem imigrantiem no Bangladešas un neatzīst par Mjanmas pilsoņiem.

Migrantu kuģis piektdien tika novirzīts uz krastu Maungdo pilsētā. Visiem 208 izglābtajiem tika nodrošināta medicīniskā aprūpe un pārtika pagaidu nometnē Maungdo.

Mjanma, kuras politika pret rohingju minoritāti tiek vainota bēgļu plūsmas veicināšanā, trešdien piedāvāja sniegt humāno palīdzību jūras migrantiem.

Malaizija un Indonēzija trešdien piekrita sniegt pagaidu patvērumu nelegālajiem migrantiem, kas nonākuši grūtībās jūrā šo valstu tuvumā, bet ar nosacījumu, ka viņi gada laikā tiks izmitināti citur vai repatriēti.

Mjanma, kur iedzīvotāju vairākums ir budisti, uzskata tur dzīvojošos rohingjas par nelegāliem imigrantiem no Bangladešas. Vardarbīgas sadursmes starp budistiem un musulmaņiem Mjanmā ir pamudinājušas daudzus rohingjas bēgt no šīs valsts. ANO uzskata rohingjas par vienu no visvairāk vajātajām minoritātēm pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu