Pentagons: Irākas armija neapturēja «Islāma valsts» uzbrukumu Ramadi, jo nevēlējās karot

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas armija neapturēja džihādistu grupējuma «Islāma valsts» uzbrukumu Ramadi pilsētai, jo armijai trūka gribas karot un aizstāvēties pret uzbrukumu, svētdien secināja ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters.

Jau ziņots, ka «Islāma valsts» pirms nedēļas ieņēma stratēģiski svarīgo Anbaras provinces galvaspilsētu Ramadi, un tā bija Irākas armijas lielākā sakāve nepilna pēdējā gada laikā.

Kārters sacīja, ka pilsēta kritusi kaujinieku rokās tāpēc, ka skaitliski pārākie Irākas armijas spēki nebija psiholoģiski gatavi cīņai.

«Acīmredzot notika tas, ka Irākas spēki parādīja, ka tiem nav gribas cīnīties. Tie nebija skaitliskā mazākumā un skaitliski pārspēja pretinieku, tomēr necīnījās un atstāja šo vietu,» Kārters paziņoja ASV telekanālam CNN.

«Tas man, un, manuprāt, vairumam no mums pasaka to, ka mums ir problēma ar irākiešu gribu cīnīties pret «Islāma valsti» un aizstāvēties,» teica Kārters.

Pēc Ramadi krišanas ASV amatpersonas bija paziņojušas, ka uz Irāku tiek sūtīti 2000 prettanku ieroči AT4.

Kārters svētdien sacīja, ka Irākas armijas apmācīšanai un apgādei ir maz jēgas, ja karavīriem nav vajadzīgā morālā noskaņojuma un gribas cīnīties.

Kārtera teiktajam nepiekrita Irākas parlamenta aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētājs Hakims al Zamili. Viņš paziņoja ASV ziņu aģentūrai AP, ka irākiešu sakāvju cēlonis kaujās pret «Islāma valsti» ir tāds, ka ASV nav spējušas nodrošināt Irākai «kvalitatīvu aprīkojumu un ieročus un efektīvu atbalstu no gaisa».

Zamili izteica pieņēmumu, ka Kārtera izteikumi liecina tikai par vēlmi «uzvelt visu vainu kādam citam».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu