Britiem patīk doties brīvdienās katru gadu uz vienu un to pašu vietu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā divi miljoni britu katru gadu dodas brīvdienās uz vienu un to pašu atpūtas vietu, raksta «Anglo Baltic News».

Šie tūristi nodēvēti par «bumeranga tūristiem». Divas trešdaļas britu pēdējo piecu gadu laikā vienā kūrortā ir bijuši vairākas reizes. Gandrīz trešdaļa britu uz vienu kūrortu ir devusies vairāk nekā trīs reizes; katrs divdesmitais vienā vietā atgriežas pat 10 reizes, noskaidrots «LV=» ceļojumu apdrošināšanas aģentūras pētījumā. Populārākie ceļojuma galamērķi ir Tenerife, Parīze, Florida, Benidorma un Maljorka.

Visvairāk britu tūristus piesaista labi laika apstākļi, taču divas piektdaļas britu ēd vienā restorānā, 15% no viņiem pat izvēlas vienu un to pašu galdiņu. Cilvēkiem patīk arī tādi kūrorti, kuros ir pieņemamas cenas un kas ir ģimenei draudzīgi. Apmēram divi no pieciem britiem izbauda atkārtotu vietu apmeklēšanu, jo viņi zina, ko var sagaidīt. 20% apgalvo, ka viņi baidās vilties, dodoties uz citu kūrortu. Apmēram 10% atpūtnieku apgalvo, ka piedalās vienās un tajās pašās aktivitātēs, 40% apmeklē to pašu pludmali, 30% dodas uz vieniem un tiem pašiem krogiem.

Anglo Baltic News

Statistika ir balstīta uz 2000 pieaugušo sniegtajām atbildēm. «Ceļošana uz vietām, kurās jau esi bijis, padara ceļojuma plānošanu vienkāršāku,» tendenci skaidro ceļojumu apdrošināšanas aģentūras pārstāvis. Tomēr viņš mudina cilvēkus izvēlēties ceļojumam piemērotu apdrošināšanu. Viņš teica: «Ir ļoti viegli atslābināties, jo ceļojuma galamērķis jau ir zināms, taču lietas var noiet greizi jebkurā gadījumā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu