Dānija gatavojas atjaunot robežkontroli

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dānija plāno atjaunot robežkontroli, pieturoties pie Šengenas vienošanās, otrdien paziņojis Dānijas jaunais ārlietu ministrs Kristians Jensens.

Pēc tikšanās ar Vācijas ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeieru ministrs ziņu aģentūrai «Ritzau» pavēstīja, ka valdība nāks klajā ar ierosinājumu, kas atbildīs Šengenas noteikumiem, un tas tiks apspriests ar Briseli un kaimiņvalstīm.

Jauno pasākumu mērķis ir cīņa pret nelegālo imigrāciju un kontrabandu.

Dānijas Ārlietu ministrijas pārstāvis atklāja, ka barjeras uz robežām netiks ieviestas, bet notiks pārbaudes robežas rajonā.

Dānijas jaunā labējā spārna valdība sāka darbu svētdien pēc neveiksmīgām koalīcijas sarunām ar galēji labējo Dānijas Tautas partiju (DPP), kas šomēnes notikušajās vēlēšanās izcīnīja visvairāk balsu no labējā spārna partijām.

Lai izvirzītu likumprojektu parlamentam, mazākuma valdībai būs nepieciešams atbalsts no DPP, kas vēlas atjaunot robežkontroli, lai cīnītos pret nelegālo imigrāciju un kontrabandu.

2011.gadā Dānijas valdība jau ieviesa muitas kontroli uz valsts robežām, ko Eiropas Komisija un Vācija asi kritizēja. Arī toreiz pie varas bija labējs kabinets, kam sekoja līdz šim pie varas esošā kreisi centriskā valdība, kas muitas kontroli atcēla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu