Kalē ostu trešo dienu bloķē streikojoši jūrnieki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien streikojošie Francijas jūrnieki trešo dienu pēc kārtas bloķēja Kalē ostu, izraisot jucekli kuģu kustībā pāri Lamanšam un sastrēgumus uz reģiona ceļiem.

«Osta joprojām ir bloķēta,» trešdienas rītā pavēstīja ostas amatpersona.

Dienu iepriekš apmēram 30 jūrnieki dedzināja riepas uz dzelzceļa sliedēm pie ieejas Lamanša tunelī. Tas otrdien vairākas stundas pārtrauca «Eurostar» vilcienu satiksmi, taču trešdien vilcieni atkal kursē kā ierasts.

Francijas kompānijas «MyFerryLink» darbinieki protestē pret ieceri pārdot dažus no tās prāmjiem konkurējošajam Dānijas uzņēmumam DFDS, kas varētu nozīmēt darba zaudēšanu vairākiem simtiem cilvēku.

Otrdienas protesti bija tādi paši kā pagājušajā nedēļā, kad streikotāji bloķēja pieeju tunelim, dedzinot riepas.

Daži no tūkstošiem imigrantu, kas apmetušies pie Kalē ostas, mēģinājuši nemierus izmantot, lai paslēptos kravas automašīnās, kas dodas uz Lielbritāniju pāri Lamanšam.

Prāmju līnija no Duvras Anglijā uz Kalē Francijā ir viena no noslogotākajām Eiropā, jo britu ceļotāji to izmanto, lai nokļūtu kontinentā ar automašīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu