Ugunsgrēki sešās ASV afroamerikāņu baznīcās nav rasistiski motivēti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsgrēki sešās afroamerikāņu baznīcās ASV dienvidos, domājams, nav savstarpēji saistīti un nav rasistiski motivēti, ceturtdien paziņoja amatpersonas.

Iepriekšējā izmeklēšanā konstatēts, ka trīs no šiem ugunsgrēkiem izcēlušies nejauši, bet pārējo triju ugunsgrēku cēloņi vēl nav noskaidroti, sacīja Alkohola, tabakas, šaujamieroču un sprāgstvielu biroja (ATF) preses sekretāre Džindžera Kolbruna.

«Pašlaik nav nekādu pierādījumu, ka [šie seši ugunsgrēki] būtu saistīti vai rasistiski motivēti,» sacīja Kolbruna.

Bažas, ka šie ugunsgrēki var būt tīši izraisīti rasistisku motīvu dēļ, radīja fakts, ka pirms tiem 17.jūnijā afroamerikāņu baznīcā Dienvidkarolīnas štata Čarlstonas pilsētā tika nogalināti deviņi dievlūdzēji.

Pēdējais no šiem ugunsgrēkiem notika otrdien un nopostīja Ciānas kalna afrikāņu metodistu episkopālo baznīcu Grīlijvilā apmēram 100 kilometrus no Čarlstonas. To pašu baznīcu pirms 20 gadiem aizdedzināja divi Kukluksklana dalībnieki.

Šis ugunsgrēks izcēlās neilgi pēc zibens spēriena.

ASV ziņu mediji iepriekš bija vēstījuši, ka vismaz trīs no šiem ugunsgrēkiem var būt tīši izraisīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu