Sadursmēs palestīniešu bēgļu nometnē Libānā nogalināti divi cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Libānas dienvidos pie ostas pilsētas Sidonas (Saidas) otrdienas vakarā notika bruņotu grupējumu sadursmes palestīniešu bēgļu nometnē, kurās nogalināti divi cilvēki, paziņoja palestīniešu amatpersona.

Viens no sadursmēs Ainalhilvehas nometnē nogalinātajiem ir Palestīnas pašpārvaldes prezidenta Mahmuda Abasa kustības «Fatah» biedrs, bet otrs ir sulu pārdevējs. Sadursmju gaitā arī tika ievainoti seši cilvēki, no kuriem viens vīrietis ir kritiskā stāvoklī.

«Bruņoti vīri sāka šaut uz diviem [islāmistu grupējuma] «Jund al-Sham» («Levantes kareivji») biedriem, un notika apšaude starp «Jund al-Sham» un organizāciju «Fatah»,» sacīja amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

Viņš piebilda, ka apšaudes rīkotāji īpaši uzbrukuši sešiem ievainotajiem.

«Situācija ir ļoti saspīlēta, un ielās ir desmitiem bruņotu vīru,» sacīja amatpersona.

Sadursmju laikā no nometnes aizbēga desmitiem palestīniešu ģimeņu, no kurām dažas bija patvērušās šajā nometnē pēc aizbēgšanas no vardarbības Sīrijā.

Vardarbības uzplūdi notika trīs dienas pēc tam, kad nenoskaidroti uzbrucēji nošāva «Fatah» amatpersonu Talalu al Urdoni, kas viņš gāja caur šo nometni. Urdoni vadīja palestīniešu nacionālās drošības dienesta nodaļu Ainalhilvehā, kas ir lielākā bēgļu nometne Libānā.

Libānā ir 12 oficiālas palestīniešu bēgļu nometnes. Libānas armija neieiet šajās nometnēs, un drošības uzturēšana tajās ir palestīniešu grupējumu ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu