Miris Polijā bagātākais cilvēks Jans Kulčiks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijā 65 gadu vecumā operācijas komplikāciju dēļ negaidīti miris valstī bagātākais cilvēks miljardieris Jans Kulčiks, trešdien paziņoja viņa kompānija «Kulczyk Investments».

«Pagājušajā naktī Jans Kulčiks nomira 65 gadu vecumā pēcoperācijas komplikāciju dēļ,» teikts kompānijas mājaslapā ievietotajā paziņojumā.

Kompānijas preses pārstāve Marta Visocka-Antonsena apliecināja, ka uzņēmuma īpašnieks miris Vīnē.

«Viņš devās uz Vīnes slimnīcu, lai veiktu ultramodernas vēža skrīninga pārbaudes pēc tam, kad pirms gada viņam Ņujorkā tika veikta prostatas operācija,» atklāja kāds Kulčika ģimenes draugs, kurš vēlējās palikt anonīms.

Kulčuks pērn žurnāla «Forbes» pasaules bagātāko cilvēku sarakstā tika atzīts par 418.turīgāko cilvēku pasaulē ar aktīvu kopējo vērtību četri miljardi ASV dolāru (3,6 miljardi eiro).

Polijas ziemeļu pilsētā Bidgoščā dzimušais Kulčiks lielāko daļu dzīves pavadīja Poznaņā valsts rietumos. Viņš darbojās daudzos ekonomikas sektoros, tostarp telekomunikācijās un enerģētikā, kā arī veica investīcijas Eiropā, Āfrikā un Amerikā.

Trešdienas rītā uz Vīni devās viņa bijusī sieva Gražina Kulčika un dēls Sebastians, kuru pērn Kulčiks iecēla par savas kompānijas ģenerāldirektoru. Kulčikam ir arī meita Dominika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu