Minska sāk dialogu ar ES par cilvēktiesībām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA-NOVOSTI/Scanpix

Baltkrievija šonedēļ sākusi dialogu ar Eiropas Savienību (ES) cilvēktiesību jautājumā, ceturtdien vēsta laikraksts «Kommersant». Eksperti un opozicionāri šādu Minskas soli saista ar 11.oktobrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Baltkrievijas vadība cer, ka ASV un ES atzīs vēlēšanu leģitimitāti, un sola sarīkot vēlēšanas «pienācīgi un atbilstoši konstitūcijai».

Sarunās Briselē Baltkrievijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas Galvenās daudzpusējās diplomātijas pārvaldes priekšnieks Jurijs Ambrazevičs, bet ES pusi - Silvio Gondzato, kas ES ārlietu dienestā atbild par demokrātijas un cilvēktiesību jautājumiem, teikts Baltkrievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Kā laikrakstam paskaidroja baltkrievu opozicionārs un 2010.gada prezidenta vēlēšanu kandidāts Vladimirs Ņekļajevs, ES ierēdņi vēlas panākt progresu politieslodzīto jautājumā, lai «saņemtu morālas tiesības parakstīt dokumentus, kas Aleksandru Lukašenko svēta tālākai valdīšanai».

«Rietumiem ir bail no jauna spriedzes punkta rašanās, ka revolucionārā situācija pārsviedīsies no Ukrainas uz Baltkrieviju,» skaidroja politiķis.

Minska «meklē iespējas saistībā ar gaidāmajām prezidenta vēlēšanām aiztaisīt budžeta caurumu» un tieši tāpēc cenšas uzlabot attiecības ar Rietumiem, viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu