Imigranti atsakās prasīt patvērumu Dānijā apcirpto pabalstu dēļ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Arvien vairāk imigrantu atsakās pieprasīt patvērumu Dānijā, jo šajā valstī piedāvātie pabalsti vairs nav tik labi kā citās Eiropas valstīs, raksta «Express».

Imigranti no Tuvo Austrumu valstīm, piemēram, Sīrijas, tagad patvērumu izvēlas pieprasīt Zviedrijā vai Somijā, nevis Dānijā, jo citur Skandināvijā noteikumi bēgļiem esot labvēlīgāki.

Viens no patvēruma meklētājiem Marvens el Mohameds atklāti stāsta, ka ir divi iemesli, kāpēc imigranti vairs neizvēlas doties uz Dāniju.
Pirmais esot fakts, ka Dānija samazinājusi bēgļiem piedāvāto pabalstu apmēru par 50% (no apmēram 1363 uz apmēram 681 eiro). Savukārt otrs esot Somijā un tās kaimiņvalstīs spēkā esošs likums, kas imigrantiem, kuriem piešķirts patvērums, pēc diviem līdz trīs mēnešiem ļauj prasīt, lai valstī tiktu ielaistas arī viņu ģimenes. Dānijā, lai ko tādu prasītu, jāgaida gads.

Dānija pēdējā laikā savus imigrācijas likumus padarījusi krietni stingrākus. Noteikumi paredz, ka tagad, lai bēgļa statusa īpašnieks pieprasītu pastāvīgu uzturēšanās atļauju valstī, būs jāgaida pieci gadi. Pie tam no imigrantiem tiek prasīts arī, lai viņi būtu apguvuši dāņu valodu.

Arī vairākas citas Eiropas valstis patlaban apsver iespēju imigrācijas noteikumus padarīt stingrākus. Ungārija, Polija, Austrija un citas valstis paziņojušas, ka uz laiku atjauno robežkontroli, lai gan tas ir pretrunā Šengenas noteikumiem par brīvu pārvietošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu