Olands ES samitā aicinās palīdzēt Turcijai uzturēt Sīrijas bēgļus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidents Fransuā Olands ceturtdien paziņoja, ka viņš nākamnedēļ īpašajā Eiropas Savienības (ES) samitā aicinās palīdzēt Turcijai uzturēt Sīrijas bēgļus līdz karadarbības beigām Sīrijā.

ES vajag "sadarboties ar Turciju", lai "nodrošinātu, ka tie [bēgļi], kuri atrodas Turcijā, varētu tur palikt un tur strādāt un viņiem būtu visi vajadzīgie resursi, lai nogaidītu līdz situācijas atrisināšanai Sīrijā», Olands teica reportieriem Itālijas pilsētā Modenā pēc sarunām ar Itālijas premjerministru Mateo Renci.

Olands sacīja, ka trešdien ES ārkārtas samitā par Eiropas migrantu krīzes eskalāciju valstu līderiem ne vien jāapsola palīdzība Turcijai, bet arī jāizveido «karstie punkti» jeb reģistrācijas centri patvēruma meklētājiem.

Viņiem arī jānodrošina, lai valstis, kur bēgļi patvērušies pirms lēmuma doties uz Eiropu, «saņemtu daudz vairāk palīdzības», piebilda Olands.

Olands arī sacīja, ka ES vairāk jāpalīdz Āfrikas valstīm, lai to iedzīvotāji nejustos spiesti emigrēt labākas dzīves meklējumos.

Sīrijas pilsoņkara dēļ, kas sākās 2011.gadā, no valsts ir aizbēguši vairāk nekā četri miljoni cilvēku. Apmēram puse no viņiem patvērušies Turcijā, vairāk nekā miljons dzīvo Libānā un apmēram 630 tūkstoši – Jordānijā.

Brauciens no Turcijas uz Grieķiju pāri Egejas jūrai ir kļuvis par vienu no galvenajiem maršrutiem tūkstošiem bēgļu un ekonomisko migrantu, kas cer sākt jaunu dzīvi Eiropas Savienībā.

Lai gan daudzi no viņiem ir no Sīrijas, Irākas vai Afganistānas, pārējie lielākoties ir no Āfrikas valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu