Putins pārmet, ka Turcija neatvainojas par lidmašīnas notriekšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien kritizējis Turciju par to, ka tā neesot atvainojusies par krievu lidmašīnas notriekšanu pie Sīrijas robežas, vēsta Krievijas mediji.

«Mēs vēl neesam dzirdējuši atvainošanos no Turcijas augstākā politiskā līmeņa. Nedz arī dzirdējuši priekšlikumus bojājumu atlīdzināšanai vai solījumus sodīt vainīgos,» paziņoja Putins.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas bumbvedējs «Su-24», uzsverot, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

«Rodas iespaids, ka Turcijas vadība tīšām stūrē krievu-turku attiecības strupceļā,» norādīja Putins, paužot nožēlu par šādu virzību.

Viņš uzsvēra, ka šis incidents esot «pretrunā veselajam saprātam un starptautiskajām tiesībām», jo lidmašīna esot notriekta virs Sīrijas teritorijas.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs tikmēr raksturoja šo «uzbrukumu» kā «agresijas aktu pret Krieviju», un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs trešdien sacīja, ka lidmašīnas notriekšana izskatoties pēc plānotas provokācijas.

Pieejamā informācija liecina, ka vienu no notriektās lidmašīnas pilotiem nošāva sīriešu nemiernieki, bet otram izdevās izdzīvot un viņu izglāba Krievijas un Sīrijas īpašie spēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu