Vēlas uzlabot apmaiņu ar izlūkošanas informāciju starp deviņām Eiropas valstīm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/anonymouscollective

Francija un Beļģija vēlas uzlabot apmaiņu ar izlūkošanas informāciju starp deviņām Eiropas valstīm, kuras pēc Parīzes teroraktiem ir visvairāk nobažījušās par džihādistu draudiem, pirmdienas vakarā atklāja avots Francijas valdībā.

Runa varētu būt par Franciju, Beļģiju, Itāliju, Lielbritāniju, Vāciju, Nīderlandi, Spāniju, Īriju un Šveici - deviņām valstīm, kas sanāca kopā arī 2014.gada jūnijā pēc uzbrukuma ebreju muzejam Briselē.

Francijas premjerministrs Manuels Valss un Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels vienojušies nākt klajā ar iniciatīvu, kad pirmdien tikušies ANO klimata konferencē Parīzē.

Avots atklāja, ka jaunās iniciatīvas ietvaros tiktu harmonizēts un sistematizēts veids, kādā Šengena zonā notiek apmaiņa ar informāciju par personām, kas tiek uzskatītas par bīstamām.

Francija un Beļģija vēlas, lai daudzpusējā apmaiņa ar informāciju tiktu paplašināta un labāk formalizēta, piebilda avots.

Ziņu aģentūra «Belga» vēstīja, ka Beļģija un Francija varētu noorganizēt tikšanos jau tuvākajās nedēļās.

Jau vēstīts, ka, reaģējot uz šomēnes Parīzē pieredzētajiem asiņainajiem notikumiem, Beļģija pirmdien nāca klajā ar priekšlikumu izveidot Eiropas izlūkdienestu, lai stātos pretī džihādistu draudiem.

Teroraktos Parīzē 13. un 14. novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

Slaktiņu sarīkoja teroristu šūniņa, kas daļēji bija bāzēta Beļģijā. Parīzes terorakti atklāja trūkumus, kas pastāv informācijas apmaiņas procesos ES dalībvalstu izlūkdienestu starpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu