Aptauja: Trampu atbalsta 39% republikāņu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Provokatīvais miljardieris Donalds Tramps joprojām ir populārākais kandidāts uz ASV Republikāņu partijas Baltā nama nomināciju, liecina trešdien publiskotās sabiedriskās domas aptaujas dati.

Nekustamo īpašumu magnāta skaļie paziņojumi, arī izteikumi, kas izbrīnījuši daudzus novērotājus, pēc visa spriežot, nav nodarījuši teju vai nekādu kaitējumu viņa popularitātei un ir pat nostiprinājuši viņa līderpozīcijas.

Republikāņu un republikāņiem simpatizējošo vēlētāju vidū Trampu atbalsta 39%, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz atbalstu viņa tuvākajam konkurentam - senatoram Tedam Krusam, kuru atbalsta vien 18%, liecina telekanāla CNN un pētījumu centra ORC aptaujas dati.

Atbalsts Krusam kopš iepriekšējās aptaujas pieaudzis par diviem procentpunktiem.

Senatoru Marko Rubio un pensionēto neiroķirurgu Benu Kārsonu katru atbalstījuši 10% respondentu. Piektajā vietā ierindojies Ņūdžersijas gubernators Kriss Kristijs ar 5%.

Citus republikāņu kandidātus atbalstījuši mazāk par 4% respondentu. Aptaujas kļūdas robeža ir 4,5 procentpunkti.

Aptauja veikta jau pēc pēdējām televīzijas debatēm. Trampa un Krusa sniegums tajās ticis novērtēts kā sekmīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu