No "Latvijas vēja parku" valdes aiziet Zauere

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Agnese Gulbe/LETA

Amata pienākumus beigusi pildīt SIA "Latvijas vēja parki" (LVP) līdzšinējā valdes locekle Baiba Zauere. Sākot ar 9.maiju Zauere ir valdes locekle citā uzņēmumā - SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL), teikts "Latvenergo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

LVP valdes priekšsēdētājs Jānis Urtāns pienākumus turpinās veikt kā vienīgais valdes loceklis. Attiecīgi LVP dalībnieku sapulce veikusi izmaiņas LVP statūtos, samazinot valdes locekļu skaitu uz vienu valdes locekli.

Zauere LVP valdes locekles pienākumus veica kopš 2023.gada augusta, piedaloties LVP būtisku normatīvo aktu sagatavošanā un juridiskās bāzes izveidošanā sadarbībai ar VAS "Latvijas valsts meži".

No 2017.gada Zauere bija "Rail Baltica" Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" juriste, kopš 2020.gada kā galvenā juriste, kuras atbildībā bija kopuzņēmuma juridiskā departamenta attīstība, kopuzņēmuma veikto darījumu tiesiskuma nodrošināšana, pārrobežu publiskā iepirkuma līgumprojektu izstrāde un ieviešanas nodrošināšana. Iepriekš Zauere praktizējusi kā zvērināta advokāte "Deloitte Legal", "Sorainen" un "Glimstedt un Partneri".

"Latvijas vēja parki" ir dibināts 2022.gada 22.jūlijā, lai veicinātu Latvijas virzību uz enerģētisko neatkarību un klimatneitralitāti. LVP galvenais uzdevums ir nodrošināt ilgtspējīgu elektroenerģijas ražošanu, attīstot vēja parkus ar jaudu līdz 800 megavatiem (MW) Latvijas valstij piederošās meža zemēs.

LETA jau ziņoja, ka par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) pagaidu valdes locekles amatā iecelta Baiba Zauere, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Zauere ieguvusi maģistra grādu biznesa augstskolas "Turība" Juridiskajā fakultātē un specializējas publisko iepirkumu, nekustamā īpašuma un būvniecības tiesībās, līgumu pārvaldībā, korporatīvajās tiesībās un citos ar uzņēmuma pārvaldību saistītos juridiskajos jautājumos, atzīmē SM.

Zauere amata pienākumus pildīs no ceturtdienas līdz brīdim, kad iecels jaunu EDzL valdes locekli, kuru izvēlēsies, organizējot publisku kandidātu pieteikšanās konkursu normatīvos noteiktajā kārtībā.

LETA jau vēstīja, ka EDzL pagaidu valdes priekšsēdētāja amatā iecelts "RB Rail" Latvijas filiāles līdzšinējais vadītājs Ēriks Diļevs, jo SM šogad 26.aprīlī saņēma EDzL līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Kaspara Vingra un valdes locekļa Arņa Staltmaņa paziņojumus par atkāpšanos no amata.

SM pieņēma EDzL valdes priekšsēdētāja atlūgumu no šā gada 27.aprīļa. Savukārt valdes loceklis amata pienākumus vēl turpināja pildīt līdz 2.maijam, lai nodrošinātu EDzL darbības nepārtrauktību.

"Latvenergo" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 2,034 miljardus eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 90,8% un bija 350,9 miljoni eiro.

Koncerna māteskompānijas apgrozījums 2023.gadā palielinājās par 13,5%, sasniedzot 1,397 miljardus eiro, bet koncerna mātesuzņēmuma peļņa bija 331,561 miljons eiro, kas ir par 58,4% vairāk nekā 2022.gadā.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu