Pekina paziņo, ka galvaspilsētā varēs dzīvot tikai noteikts skaits cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas galvaspilsētas Pekinas iedzīvotāju skaitu plānots ierobežot, lai tas 2020.gadā nepārsniegtu 23 miljonus, vēsta Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra «Sjiņhua», atsaucoties uz amatpersonu teikto divās ikgadējās sanāksmēs.

Par šiem plāniem tika paziņots Pekinas Tautas kongresa (vietējās likumdošanas institūcijas) un Ķīnas Tautas politiski konsultatīvās konferences Pekinas municipalitātes komitejas sanāksmēs.

Tuvāko piecu gadu laikā Pekinas municipalitāte turpinās iedzīvotāju pārvietošanu no centra uz priekšpilsētu rajoniem, sacīja mērs Vans Aņšuņs. Pastāvīgo iedzīvotāju skaits centra rajonos samazināsies par 15% salīdzinājumā ar 2014.gadu.

Iedzīvotāju skaita griesti noteikti, ņemot vērā ūdens un citu resursu maksimālo pieejamību.

Pekinas iedzīvotāju skaita pieaugums pēdējos gados palēninājies, pateicoties pilsētas funkciju noregulēšanai un attiecīgo uzņēmumu pārvietošanai. Pēdējos piecos gados Pekinas iedzīvotāju skaits pieaudzis vidēji par 2% gadā, bet pirms tam – vidēji par 5% gadā.

2015.gadā Pekinā bija 21,7 miljoni pastāvīgo iedzīvotāju. Šogad tās iedzīvotāju skaitu ir plānots ierobežot līdz 22 miljoniem.

Cilvēku pieplūdumu Pekinā no visas valsts veicina galvaspilsētas priekšrocības ekonomikas, kultūras, izglītības, medicīnas un citās jomās. Tas pastiprina spiedienu uz vietējiem resursiem un saasina satiksmes sastrēgumu un vides problēmas.

Šogad no Pekinas uz tās apkārtni tiks pārcelts apmēram 300 kompāniju, galvenokārt rūpniecības uzņēmumi. Nākamajos piecos gados lielās loģistikas bāzes un vairumtirdzniecības tirgi tiks pārcelti no Pekinas 4. apvedceļa iekšienes uz citiem rajoniem.

Tiks veikti arī pasākumi demogrāfiskā spiediena mazināšanai uz Pekinas centra rajoniem. Sjičenas rajona iedzīvotāju skaits šogad tiks samazināts par 3%, bet Dunčenas rajona iedzīvotāju skaitu paredzēts ierobežot, pārceļot citur slimnīcas un samazinot jaunu audzēkņu skaitu tehniskajās skolās.

Tiks turpināta arī Pekinas municipalitātes institūciju pārvietošana no centra uz austrumu priekšpilsētu Tundžou.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu