Saistībā ar viltus draudiem skolām Francijā arestēts 18 gadus vecs jaunietis

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas policija pirmdien arestējusi 18 gadus vecu puisi aizdomās par saistību ar draudu zvaniem Parīzes skolām pagājušajā mēnesī, atklāja izmeklēšanai tuvu stāvoši avoti.

Policijai izdevās notvert aizdomās turamo, izsekojot viņa IP adreses.

Jaunais vīrietis dzīvo Dižonā, bet pēc aresta pārvests uz Parīzi, kamēr izmeklētāji centīsies noskaidro, cik daudz viņš bijies iesaistīts šajā lietā.

No 26.janvāra līdz 1.februārim vairākas no Parīzes labākajām vidusskolām un skolas vairākos Anglijas reģionos saņēma telefona zvanus ar ierakstītu vēstījumu, kurā ieteikts evakuēt skolēnus, jo mācību iestādēs esot ievietotas bumbas.

Nevienā no draudu gadījumiem policija neatrada nekādas sprāgstvielu pēdas.

Kāds informēts avots atklāja, ka izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai pastāv saistība starp zvaniem Parīzes skolām un draudiem skolām citās valsts daļās, sevišķi Lionā.

«Mēs neko nevaram izslēgt,» norādīja anonīmais avots.

Francijas austrumos viltus draudu dēļ par ēkās ievietotiem spridzekļiem pirmdien tika evakuētas divas skolas.

Līdzīgus draudus saņēmušas arī skolas Austrālijā.

Kopš teroristu uzbrukumiem 13. un 14.novembrī, kad Parīzē tika nogalināti 130 cilvēki, visā Francijā izsludināts ārkārtas stāvoklis un jebkuri draudi tiek uztverti ļoti nopietni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu