Brazīliešu ierēdņiem pirms pilsētas domes sanāksmēm «jāpūš trubiņā»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pie neparastām metodēm ķēries Pianko pilsētas mērs Brazīlijas Paraibas štatā. Pēc regulāriem kautiņiem pilsētas domes sēdēs viņš pieņēmis lēmumu likt deputātiem pirms šādām sanākšanām izmantot alkometru, lai noteiktu, vai izelpā netiek konstatēts alkohols. Tie, kuri iepriekš dzēruši, sēdēs piedalīties nevar, raksta «The Telegraph».

Pilsētas dome biežās fiziskās vardarbības dēļ iedzīvotāju vidū bija iemantojusi tik sliktu slavu, ka nodēvēta par «suņu aploku».

Kā raksta «The Telegraph», viens no deputātiem kādas sēdes laikā krita negodā, kad no viņa kabatas izkrita viskija pudele, taču politiķis neesot pat samulsis. «Visi politiķi dzer. Es, piemēram, izdzeru piecus vai sešus dzērienus dienā - tā darīt man liek mans kardiologs,» viņš vēlāk apgalvoja.

Pianko mēram bija aizdomas, ka vardarbība bieži saistīta ar faktu, ka deputāti uz sēdēm devās iereibuši.

Tagad pirms katras sanākšanas deputātiem jāveic izelpas tests ar alkometru.

Neparastā prakse izmēģināta jau kopš pagājušā gada beigām, un statistika rādot, ka sēdes patiešām tagad noritot mierīgākā gaisotnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu