Krāšņi tetovētā Staļina mazmeita tagad dzīvo Amerikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

PSRS diktatoram Josifam Staļinam bija tikai viena meita Svetlana Alilujeva. Svetlanas meita, Staļina mazmeita, izrādās, tagad dzīvo tālu no Krievijas - Amerikas Savienotajās Valstīs un lepojas ar neparastu izskatu - daudziem tetovējumiem un drosmīgu apģērbu izvēli, raksta «Daily Mail».

Svetlanas Alilujevas meita pēc dzimšanas tika nosaukta par Olgu, taču tagad viņa mainījusi vārdu un Portlendā, Oregonas štatā dzīvo kā Krīza Evansa. Svetlanai Alilujevai ir trīs bērni. Olga jeb Krīza ir jaunākā no viņiem un vienīgā dzimusi Staļina meitas trešajā laulībā ar amerikāņu arhitektu Viljamu Vesliju Pītersu.

Svetlana Alilujeva bērnību pavadīja Kremlī, greznībā un daudzu ietekmīgu cilvēku sabiedrībā. Vēsturnieki apgalvo, ka Staļins meitu bez gala mīlējis un viņai dzīvē nekā nav trūcis. Staļins Svetlanu kā vienīgo meitu esot lolojis krietni vairāk nekā dēlus. Vēlāk Svetlanu dzīvē ceļš viņu aizveda uz ārvalstīm, un viņa ieprecējās Amerikā. Laulība ar amerikāņu arhitektu gan ilga tikai trīs gadus. Pēc pārcelšanās uz Ameriku Svetlana mainīja vārdu, kļūstot par Lanu Pītersu.

Svetlanas Alilujevas meita, 44 gadus vecā Krīza Evansa sociālajos tīklos regulāri publicē bildes, kuros redzama ar daudziem tetovējumiem un panciska stila apģērbiem.

Foto: facebook.com

Prese izpētījusi, ka, neskatoties uz spuraino raksturu un izskatu, sieviete savulaik saņēmusi labu izglītību privātskolās Lielbritānijā.

Evansas vectēvs Josifs Staļins PSRS bija atbildīgs par miljoniem cilvēku nāvi, taču viņa mazmeita lepojas ar to, ka var sevi dēvēt par amerikānieti un ar Krieviju viņai vairs maz saistības.

Foto: facebook.com

Evansai Portlendā pieder neliels senlietu veikaliņš.

Sievietes māte, Staļina meita Svetlana pirms pieciem gadiem 85 gadu vecumā mira, zaudējot cīņu ar zarnu vēzi.

Evansa pirms vairākiem gadiem sniegtā intervijā aizstāv savu māti, sakot, ka viņas dzīve nav bijusi viegla, jo visi viņu pazinuši tikai kā Staļina meitu. Māte, protams, nosodot Staļina noziegumus. «Bija laiks, kad tik daudzi cilvēki viņu uzskatīja par atbildīgu par Staļina rīcību, ka arī viņa pati sāka domāt, ka tā ir patiesība. Tas ir tik netaisnīgi,» toreiz intervijā teica Evansa.

Sieviete arī intervijā pauda, ka, neskatoties uz viņas saraustīto bērnību Lielbritānijā un ASV, nemaz nerunājot par mātes mēģinājumu 1984. gadā atgriezties PSRS pēc publiskas Rietumvalstu nosodīšanas, viņa pati esot uzaugusi «par diezgan normālu cilvēku». Trīs gadus vēlāk māte atkal Krieviju pametusi, nespējot satikt ar radiniekiem. Viņa atceras, ka māte viņu vienmēr centusies pasargāt no runām par vectēva noziegumiem. «Viņa vienmēr gribēja mani pasargāt no grūtībām, kurām pati gājusi cauri,» teica Evansa, sakot, ka ar māti viņai vienmēr bijušas īpašas attiecības, kurās valdījusi beznosacījumu mīlestība.

Runājot par mātes bērnību, Evansa saka, ka viņa ļoti cietusi pēc mātes nāves. Staļina mīļotā izdarīja pašnāvību 1932. gadā, kad Svetlana bija tikai sešus gadus veca. Pēc tam Staļins esot visu uzmanību un mīlestību veltījis meitai Svetlanai.

Foto: facebook.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu