Banka patur €38 000, ko tai ziedojusi ar vecuma plānprātību sirgstoša sieviete

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Banka Austrijā atsakās atmaksāt 38 tūkstošus eiro, ko kā ziedojumu ir saņēmusi no gados vecas sievietes, kura sirga ar demenci (vecuma plānprātību), vēsta interneta ziņu portāls «The Local».

Sievietes tuvinieki uzzināja par šo ziedojumu tikai pēc tam, kad viņa pērn oktobrī nomira. Kad viņi pieprasīja naudu atpakaļ, banka «Volksbank» Burgenlandes federālās zemes Pinkafeldes pilsētā paziņoja, ka plāno to paturēt.

Par notikušo pirmais ziņoja žurnāls «Falter». Saskaņā ar tā iegūtu informāciju 91 gadu vecā Marija Diksone pavadīja vecumdienas dzimtajā Austrijā ar nelielu bagātību, ko bija sakrājusi Amerikā.

Viņas uzkrājumi bija ASV dolāros. Izlasījusi avīzē par bankas finanšu grūtībām, Diksone 2012.gada martā tai nosūtīja čeku par 50 tūkstošiem dolāru, kas pēc toreizējā maiņas kursa atbilda 38 tūkstošiem eiro.

Diksone sirga ar demenci un mūža pēdējos gadus pavadīja veco ļaužu aprūpes namā, savukārt viņas krustdēls Volfgangs Zauers pārņēma viņas lietu kārtošanu un kļuva par viņas juridisko aizbildni.

Zauers bija sašutis, pēc tantes nāves uzzinot, ka vietējā banka saņēmusi naudu pret viņas izrakstīto čeku, un mēģināja šo naudu atgūt.

Bankas direktori tomēr uzskatīja, ka šī nauda ir godīgi piešķirta bankai, tāpēc bankai nav nodoma to atdot.

Zauers paziņoja, ka ir sācis tiesas darbus pret banku nevis šīs naudas, bet savas tantes tiesību dēļ.

«Neviens pareizi domājošs cilvēks, kurš ir pie pilna prāta, neuzskatītu, ka šāds ziedojums jāuztver nopietni,» sacīja Zauera advokāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu