EP aicina dalībvalstis aktīvāk aizsargāt cilvēku tirdzniecības upurus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm jādara vairāk, lai aizsargātu cilvēku tirdzniecības upurus, īpaši sievietes, un jāīsteno īpaši cilvēku dzimumam pielāgoti novēršanas, palīdzības un atbalsta pasākumi, tā pieņemtajā rezolūcijā norādījuši Eiropas Parlamenta (EP) deputāti.

EP deputāti nosoda faktu, ka ES dalībvalstis nepietiekami īsteno pašlaik jau spēkā esošos ES tiesību aktus, informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota. Rezolūcijā, ko pieņēma ar 391 balsīm par, 43 pret un 53 atturoties, uzsvērts, ka Eiropas Komisija (EK) neievēro direktīvā noteikto grafiku tās īstenošanas novērtējumam.

Saskaņā ar Eiropola datiem pēc ierašanās ES 2015.gadā ir pazuduši ap 10 000 nepavadītu bērnu. EP aicina dalībvalstis pilnībā īstenot patvēruma tiesību aktu paketi un reģistrēt bērnus, kad tie ierodas, lai nodrošinātu to iekļaušanu bērnu aizsardzības sistēmās. Lai samazinātu pieprasījumu pēc cilvēku tirdzniecības seksuālās izmantošanas nolūkos, viņi uzsver, ka kriminālo atbildību jānobīda uz personām, kuras pērk cilvēku tirdzniecībai pakļauto personu seksuālos pakalpojumus, nevis uz personām, kuras tos pārdod.

Tāpat EP deputāti aicina dalībvalstis nodrošināt īpašu apmācību policijai, tiesām, medicīnas personālam un sociālajiem darbiniekiem, lai viņi savlaicīgi varētu identificēt neaizsargātus upurus un piedāvāt vajadzīgo atbalstu. Tas iekļauj izmitināšanu, liecinieku aizsardzības shēmas, veselības aprūpi, rakstveida un mutiskās tulkošanas pakalpojumus, tiesisko aizsardzību, kā arī kompensāciju un vismaz 30 dienu ilgu atveseļošanās periodu.

«Lai nodrošinātu palīdzību un atbalstu, dalībvalstīm ir jāpiešķir upuriem uzturēšanās atļaujas un piekļuve darba tirgum dalībvalstī, kur viņi nokļūst cilvēku tirdzniecības rezultātā,» rezolūcijā norādījuši deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu