Lietuvā pie Baltkrievijas robežas aiztur hašišu € 400 000 vērtībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Lietuvas tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki pie Baltkrievijas robežas aizturējuši lielu narkotiku sūtījumu - 164 kilogramus hašiša, kura melnā tirgus vērtība pārsniedz 400 000 eiro.

Kā otrdien žurnālistiem pastāstījis Kauņas apgabala prokuratūras virsprokurors Darjus Valkavičs, Lavorišķu robežkontroles punktā iepriekšējā dienā pārbaudīts Baltkrievijas virzienā braucošs automobilis «Kia» un tajā īpašās slēptuvēs atrasts hašišs. Pie automobiļa stūres atradies 1966.gadā dzimis Viļņas iedzīvotājs, kas iepriekš jau tiesāts par nelikumīgu narkotisko vielu izplatīšanu. Aizdomās par līdzdalību šai noziegumā aizturēti vēl divi agrāk tiesāti vīrieši.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā veiktas kratīšanas Viļņas un Kauņas apriņķu apdzīvotajās vietās un atrasti 130 000 eiro skaidrā naudā.

Tiesā lūgts atļaut apcietināt divus aizturētos, bet attiecībā uz trešo tas tiks darīts vēlāk.

«Cenšamies noskaidrot visu narkotiku ceļu. Viens no galvenajiem izmeklēšanas virzieniem skar aizturēto personu mantu, lai varētu noteikt ierobežojumus īpašuma tiesībām un vēlāk mantu konfiscēt,» norādījis prokurors.

Kauņas apgabala galvenā policijas komisariāta priekšnieks Darjus Žukausks savukārt pastāstījis, ka aizturētais automobilis bijis labi pielāgots kontrabandas vajadzībām un narkotiku slēptuves izdevies atrast tikai ar rentgeniekārtu palīdzību.

Lietuvas tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki pieļauj, ka hašiša sūtījumu caur Baltkrieviju bijis paredzēts vest uz Krieviju. Lietuvā narkotikas ievestas no Eiropas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu