Tramps uzvar priekšvēlēšanās Vašingtonas štatā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienīgais atlikušais republikāņu pretendents uz startu rudenī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās miljardieris Donalds Tramps otrdien guva uzvaru priekšvēlēšanās Vašingtonas štatā.

ASV televīzijas kanāli par Trampa uzvaru ziņoja jau īsi pēc balsošanas beigām plkst.20.00 (trešdien plkst.6.00 pēc Latvijas laika).

Sākotnējie balsu skaitīšanas rezultāti liecina, ka Tramps ieguvis 76% balsu.

Pirms priekšvēlēšanām Vašingtonas pavalstī Tramps bija jau nodrošinājis 1189 no nepieciešamajām 1237 republikāņu nacionālā konventa delegātu balsīm.

Vašingtona sniedz vēl 44 delegātus, un tāpēc faktiski vairs nav šaubu, ka robežu, kas nodrošina nominēšanu jau pirmajā konventa balsojumā, Tramps šķērsos 7.jūnijā, kad republikāņu priekšvēlēšanas noslēdzas ar balsojumiem Kalifornijā un vēl četros citos štatos.

Tomēr biļetenos Vašingtonas pavalstī joprojām bija atrodami senatora Teda Krusa, Ohaio štata gubernatora Džona Keisika un pensionētā neiroķirurga Bena Kārsona vārdi, lai gan viņi visi jau paziņojuši par izstāšanos no sacensības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu