ASV un agresorvalsts Krievija apmainās ar apvainojumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vašingtona un Maskava trešdien apsūdzēja viena otru par bīstamiem manevriem jūrā pēc šomēnes notikuša incidenta, kad šo valstu karakuģi Vidusjūrā aizpeldēja ļoti tuvu viens otram garām. Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka ASV eskadras mīnu kuģis «USS Gravely» 17.jūnijā esot šķērsojis Krievijas fregates «Jaroslav Mudrij» ceļu, pietuvojoties Krievijas karakuģim «bīstami tuvu».

ASV karaflote esot «rupji pārkāpusi starptautiskos kuģu sadursmju novēršanas noteikumus», paziņoja Maskava.

ASV Aizsardzības ministrijas amatpersona vēlāk sniedza pilnīgi citu notikušā raksturojumu, norādot, ka Krievijas kuģis esot apzināti veicis manevru, lai pietuvotos «USS Gravely».

Krievijas fregate arī esot signalizējusi par ierobežotu peldspēju pēc tam, kad bija pozicionējusies trīs kilometru attālumā no ASV kuģa.

«Manevrēšana parāda, ka tam [»Jaroslav Mudrij«] patiesībā nebija ierobežota peldspēja, un tādēļ tas apzināti parādīja nepareizu starptautisko signālu,» skaidroja ASV amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Krievija paziņoja, ka tās kuģis atradies starptautiskajos ūdeņos un neveica «bīstamus manevrus» attiecībā uz ASV kuģi.

ASV amatpersonas norādīja, ka abi kuģi aizpeldējuši 288 metru attālumā viens no otra. Savukārt Krievija paziņoja, ka attālums bijis tikai 60 līdz 70 metri.

Pentagons pēdējā laikā informējis par vairākiem gadījumiem, kad Krievijas militārās lidmašīnas bīstami pietuvojušās ASV karakuģiem un militārajām lidmašīnām Baltijas jūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu