Lietuva neatteiksies no sava goda konsula Krimā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuva nesekos dažu citu valstu paraugam un neatteiksies no sava goda konsula Krimā, paziņojis ārlietu ministra vietnieks Mantvīds Bekešus.

Tādu solījumu viņš devis, tiekoties ar Lietuvas goda konsulu Krimā Serhiju Petričenko.

Viceministrs goda konsulam apliecinājis, ka Lietuva vienmēr respektēs Ukrainas teritoriālo nedalāmību.

«Lietuva neatzīst par likumīgu Krievijas veikto Krimas pussalas aneksiju, tādēļ mums ir ļoti svarīgi arī nākotnē paturēt jūsu kā Lietuvas goda konsula Ukrainā, Krimā, statusu,» viņa teiktais citēts Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Bekešus uzsvēris, ka Petričenko uzkrātā pieredze un kontakti Krimā palīdzēs Lietuvai uzturēt kultūras saikni ar tur dzīvojošajiem Ukrainas pilsoņiem.

Ministrija atgādina, ka Petričenko iecelts par goda konsulu Simferopolē 2005.gadā un aktīvi darbojies, cenšoties veicināt divpusējo tirdzniecību Krimā, cieši sadarbojies ar Lietuvas vēstniecību Ukrainā un palīdzējis organizēt kultūras pasākumus.

2014.gada martā Petričenko ar ģimeni pārcēlās uz Dņepropetrovskas pilsētu, tagadējo Dņipro, kur viņš turpina Lietuvas goda konsula Krimā darbību.

Šobrīd Lietuvai Ukrainā ir desmit goda konsuli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu