Tramps draud: Nelegāla ieceļošana ASV nedos legālu statusu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Republikāņu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Donalds Tramps paziņojis, ka tie imigranti, kas Savienotajās Valstīs iekļūst nelegāli, nekad neiegūs legālu statusu.

«Mūsu vēstījums pasaulei būs šāds - jūs nevarat iegūt legālu statusu vai kļūt par Savienoto Valstu pilsoni, nelegāli ieceļojot mūsu valstī,» uzstājoties ar runu Fīniksā, kurā viņš izklāstīja desmit punktu programmu cīņai ar nelegālo imigrāciju, uzsvēra Tramps.

Ar savu runu, kurā ekscentriskais miljardieris apstiprināja savu iepriekš pausto stingro nostāju imigrācijas jautājumos, Tramps nāca klajā dažas stundas pēc tikšanās ar Meksikas prezidentu Enriki Penju-Njeto, kuras laikā viņš atkārtoti pauda savu ieceri ievēlēšanas gadījumā celt uz abu valstu robežas žogu.

Trampa izklāstītā programma cita starpā paredz izraidīt krimināli sodītos imigrantus, atcelt pašreizējā prezidenta Baraka Obams administratīvo rīkojumu par daļēju nelegālo imigrantu deportāciju apturēšanu un apturēt federālo finansējumu tā dēvētajām patvēruma pilsētām, kuras atsakās pakļaut tiesiskai vajāšanai nelegālos imigrantus.

Tramps savā runā aicināja pielikt punktu tā dēvētajām notveršanas un atlaišanas programmām, kas darbojas uz ASV dienvidu robežas, panākt esošā imigrācijas likuma normu pildīšanu un ievērot «nulles toleranci» pret imigrantiem, kas pastrādā kriminālnoziegumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu