Krievijas zinātniekiem izdevies padzīt leduslāčus, kas turēja viņus ielenkumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas polārpētniekiem izdevies padzīt leduslāčus, kas divas nedēļas viņus turēja ielenkumā meteoroloģiskajā pētniecības stacijā Arktikā, vēsta britu izdevums «The Guardian».

Tuvumā esošajam kuģiem izdevies sasniegt salu un piegādāt pētniekiem suņus un signālraķetes, lai atbaidītu polārlāčus.

Meteoroloģiskajā pētniecības stacijā Arktikā polārlāču bara ielenkumā bija nonākuši pieci pētnieki. Zinātnieki sūtījuši trauksmes signālu, norādot, ka ap staciju uz nelielas saliņas Ziemeļu Ledus okeānā siro 10 pieaugušu un vairāku polārlāču mazuļu bars.

Leduslāču bars ap pētnieku bāzes staciju riņķojis jau divas nedēļas, informē Krievijas ziņu aģentūra «Tass».

Zinātnieki kādu laiku dzīvnieku atbaidīšanai izmantojuši signālraķetes, taču to krājumi bija beigušies.

Sala, uz kuras pētniecības stacija atrodas, ir pavisam neliela - garumā sasniedzot vien 27 kilometrus.

Iepriekš aplēses liecināja, ka palīdzība pētniekus, kas tika nosūtīta ar speciālu kuģi, varētu sasniegt tikai pēc mēneša. Tomēr izrādījās, ka zinātnieku tuvumā uzturas Krievijas pētniecības kuģu flotes flagmanis «Akademik Tryoshnikov», kurš arī piegādāja pētniekiem palīdzību.

Dzīvnieku pazinēji skaidro, ka ledusāči pārtikas meklējumos salu, visdrīzāk, varētu pamest oktobra beigās vai novembra sākumā, kad sasals ūdeņi ap salu, dabiski paplašinot viņu teritorijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu