Terēza Meja pasaules līderiem ANO paziņo, ka viņiem ir pienākums apturēt masu migrāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkā notiekošajā ANO asamblejā Terēza Meja brīdināja pasaules līderus, ka tiem ne vien ir ir jāapsver masu migrantu plūsma, bet tas pat ir viņu pienākums. Savā runā Meja arī aizstāvēja Lielbritānijas un citu valstu tiesības kontrolēt savu valstu robežas, raksta «Independent».

Mejas uzruna skāra jau tā saspīlētās attiecības starp ES dalībvalstīm, kur Dienvideiropas valstis uzņem vēl nebijušu skaitu migrantu, bet ziemeļvalstis turpina pastiprināt savu valstu robežkontroli.

Īpašajā bēgļu krīzei veltītajā sanāksmē premjerministre minēja, ka nekontrolēta migrantu plūsma rada draudus sabiedrībai un mazina cilvēku atbalstu bēgļiem, kas pamet kara skartos reģionus.

ANO Ģenerālasamblejā, kas bija viņas pirmā Lielbritānijas premjeres amatā, Meja skaidroja, kā, pēc viņas domām, pasaules līderi varētu risināt imigrācijas krīzi, kas ir uzlikusi lielu slodzi Eiropai un tiek uzskatīta par iemeslu Brexit balsojumam. Par pirmo soli viņa uzskata pārliecināšanos, ka bēgļi lūdz patvērumu pirmajā valstī, kur tie nonāk, uzsverot, ka ANO vajadzētu šo nosacījumu «iekļaut kā pamatprincipu».

Šā nosacījuma ieviešanu atbalsta arī Ziemeļeiropas un Rietumeiropas valstis, jo liela daļa bēgļu un migrantu no Sīrijas un Ziemeļāfrikas vispirms nonāk Itālijā un Grieķijā ar mērķi nokļūt tādās valstīs kā Vācija, Francija un Lielbritānija.

«No pašreizējās situācijas migrācijas jomā iegūst noziedznieku grupas, tiek apdraudēti cilvēki, kā arī mazinās bēgļu iespējas jebkad atgriezties mājās un atjaunot savu valsti. Mums vajag darīt pēc iespējas vairāk, lai atbalstītu stabilās valstis, palīdzot bēgļiem un sabiedrībām, kurās tie dzīvo. Šī pieeja jau darbojas Jordānā, Libānā un Turcijā,» apgalvo Meja.

Meja atzina, ka «kontrolēta, legāla un droša migrācija nāk par labu mūsu ekonomikām» un kopumā «nav nekas nepareizs vēlēties migrēt labākas dzīves meklējumos». Tomēr tas nevar notikt nekontrolētā veidā un apmēros, viņa pauda.

Meja arī piemin, ka vajadzētu precīzāk nodalīt bēgļus un ekonomiskos migrantus, jo šī neskaidrība tikai iedrošina aizvien vairāk cilvēku nodot savus likteņus nelegālo cilvēku pārvadātāju grupu rokās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu