Norvēģija vērsīsies pret patvēruma meklētājiem krāpniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģija vērsīsies pret imigrantiem, kuri melojuši, lai iegūtu uzturēšanās atļauju, trešdien paziņojusi Norvēģijas imigrācijas ministre Silvi Listhauga.

«Mēs zinām, ka ir tādi, kas ir mūs apmuļķojuši. Mēs vēlamies anulēt viņu uzturēšanās atļaujas, lai tie, kas mums melojuši, ir spiesti pamest Norvēģiju,» paziņoja Listhauga.

Ministre arī atklāja, ka nākamā gada budžetā Norvēģijas Imigrācijas direktorātam (UDI) būs atvēlēti papildu 117 miljoni kronu (aptuveni 13 miljoni eiro), lai gan patvēruma meklētāju skaits, kas ierodas Norvēģijā, šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, samazinājies no 31 000 līdz aptuveni 2000.

Par 15,7 miljoniem kronu tiks palielināts arī Imigrācijas apelācijas padomes (UNE) finansējums.

Papildu līdzekļi tiks izmantoti, lai virzītu uz priekšu lietu izskatīšanu, modernizētu informācijas sistēmas un pārskatītu tos gadījumus, kuros imigrants varētu būt melojis savā pieteikumā uzturēšanās atļaujas saņemšanai.

Listhauga norādīja, ka papildu līdzekļi ļaus UDI pievērsties gan ģimeņu apvienošanas lietām, gan atļauju anulēšanai un krāpnieku atklāšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu