Vienpadsmit ASV ebreju centriem izteikti spridzināšanas draudi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Vienpadsmit ebreju kopienas centri ASV teritorijā pirmdien saņēma spridzināšanas draudus, kuru dēļ notika cilvēku evakuācija no tiem.

Šis bija kārtējais draudu vilnis kopš Donalda Trampa inaugurācijas ASV prezidenta amatā pirms mēneša.

Pēdējā mēneša laikā ir bijuši pavisam 69 šādi incidenti, kas skāruši 54 ebreju kopienas centrus (JCC) 27 ASV štatos un vienā Kanādas provincē, liecina Ziemeļamerikas Ebreju kopienas centru asociācija.

Visi pirmdien izteiktie draudi, kā arī 9., 18. un 31.janvārī izteiktie, tomēr izrādījās viltus trauksme, un visi centri ir atsākuši normālu darbību.

Incidentus izmeklē Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un Tieslietu ministrijas Pilsoņtiesību nodaļa.

Vietējie mediji ziņoja, ka pagājušajā nedēļas nogalē tikuši apgāzti vairāk nekā 100 kapakmeņu ebreju kapsētā Misūri štata Sentluisas pilsētā.

Organizācija «Southern Poverty Law Center» saistīja naida grupu skaita palielināšanos ar «labējā spārna populisma» pastiprināšanos ASV prezidenta vēlēšanās, kas «elektrizēja radikāli labējos» un beidzās ar Trampa ievēlēšanu.

Trampa meita Ivanka, kas ir pārgājusi jūdaismā un līdz ar savu vīru Džaredu Kušneru spēlē svarīgu lomu Trampa administrācijā, nosodīja ebreju centriem adresētos sprādzienu draudus.

«Amerika ir nācija, kas uzcelta uz reliģiskās iecietības principa. Mums ir jāaizsargā mūsu lūgšanu nami un reliģiskie centri. #JCC,» Ivanka Trampa rakstīja tviterī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu