Lietuvā jūtams gidu trūkums

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvā pieaugot ārvalstu tūristu pieplūdumam, aug arī pieprasījums pēc gidu pakalpojumiem, taču gidu nepietiek, raksta biznesa izdevuma «Verslo žinios».

Kā norāda speciālisti, krieviski vai angliski runājošu gidu Lietuvas lielākajās pilsētās un kūrortos ir diezgan, bet vācu, itāliešu, franču, zviedru, vai, teiksim, ķīniešu valodas pratēju trūkums jūtams aizvien vairāk.

«Darba gidiem tiešām netrūkst. Lai gan var runāt par zināmām problēmām, ar kurām mūsu valsts saskaras, reklamējoties ārzemēs, tomēr pēdējos gados tūrisms Lietuvā aug,» stāstījis Lietuvas gidu savienības prezidents Lins Daubars. «Taču sāk pietrūkt pašu gidu, jo prāva daļa cilvēku, kas ar to nodarbojas, ir jau gados - viņi ir pieredzējuši, bet vairs nav tik aktīvi, savukārt jaunieši gan pabeidz gidu kursus, taču bieži vien ar to nenodarbojas, jo, piemēram, atskārš, ka viņiem varbūt nepietiek kompetences.»

Lietuvas Nacionālās tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs, kompānijas «Lithuanian Tours» vadītājs Ķēstutis Ambrozaitis atzinis, ka Lietuvā visvairāk trūkst gidu, kas prastu franču, itāliešu, spāņu, kā arī Skandināvijas un Āzijas valstu valodas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu