Pirms Tilersona vizītes gaidāmas NATO-Krievijas sarunas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA

NATO vēstnieki ceturtdien tiksies ar Krievijas sūtni, šādi pirms pirmajām sarunām ar ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu no jauna cenšoties mazināt spriedzi.

Vēstnieki runās par krīzi Ukrainā, kā arī par Afganistānas drošību un terorismu, sacīja NATO amatpersona.

«Pēc konsultācijām ar NATO-Krievijas padomes locekļiem esmu uzaicinājis viņus uz vēstnieku līmeņa sanāksmi,» teikts NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga paziņojumā. «Sanāksme notiks 30.martā NATO galvenajā mītnē Briselē.»

NATO-Krievijas padomes sanāksmes notika regulāri līdz 2014.gadam, kad pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā attiecības tika apturētas. Tiesa gan, ceturtdien gaidāmā tikšanās būs jau ceturtā, kopš teju pirms gada tika atsāktas šī foruma sanāksmes.

Kaut arī Krievijas agresijas dēļ visa praktiskā sadarbība ir apturēta, Stoltenbergs norādījis, ka politiskie komunikācijas kanāli visu laiku ir bijuši atvērti.

Krievijas vēstnieks NATO Aleksandrs Gruško un alianses kolēģi ar runās par «militārajām aktivitātēm, abpusējo caurredzamību un risku samazināšanu, lai uzlabotu stabilitāti un drošību eiroatlantiskajā reģionā,» sacīja NATO amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Tikšanās notiks īsi pirms Tilersona vizītes Briselē, kur viņam gaidāmas konsultācijas ar 28 valstu alianses ārlietu ministriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu