Grieķija piektdien sagaida vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Grieķija sagaida, ka šonedēļ tiks panākta vienošanās ar starptautiskajiem kreditoriem pēc mēnešiem ilgušām nesekmīgām pārrunām, kas veicināja bažas par valsts ekonomikas atlabšanu, ceturtdien paziņoja valdības preses pārstāvis.

«Es domāju, ka ļoti pozitīvs rezultāts piektdien ir ļoti ticams,» vēsta preses pārstāvis, norādot uz eirozonas dalībvalstu ministru Maltā paredzēto sanāksmi. «Mēs esam pielikuši lielus pūliņus, lai novērstu nesaskaņas un rastu efektīvu risinājumu.»

Trešdien Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs izteicās, ka Atēnas aicinājušas rīkot eirozonas dalībvalstu samitu, ja kreditoru pārrunas piektdien nespēs atrisināt mēnešiem ilgušās nesaskaņas par valsts parādsaistību un reformu mērķiem.

Pārrunas starp Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem ilgušas mēnešiem ilgi saistībā ar nesaskaņām par parādsaistību sloga mazināšanu un budžeta mērķiem.

Ciprs trešdien kritizēja kreditorus par «absurdu prasību izteikšanu un iepriekš noteikto mērķu mainīšanu.»

Grieķijai drīzumā nepieciešams saņemt pēdējo maksājumu no trešās finanšu glābšanas programmas, lai tā varētu jūlijā segt septiņu miljardu eiro parādsaistības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu