Mediji: Vācijā aizturēts Šveices spiegs

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Frankfurtē aizturēts šveicietis, kurš, domājams, izspiegojis Vācijas ekonomisko noziegumu izmeklētājus, lai iegūtu informāciju par viņu metodēm nodokļu nemaksātāju ķeršanā, svētdien ziņo mediji.

54 gadus vecais šveicietis tika aizturēts piektdien, aizdomās par strādāšanu ārvalstu izlūkdienesta labā kopš 2012.gada, tobrīd paziņoja Vācijas prokuratūra, sīkāku informāciju nesniedzot.

Vācijas federālās zemes ir iegādājušās diskus ar datiem par Šveices banku noguldītajiem, kuri, iespējams, izvairījušies no nodokļu maksāšanas. Laikraksti «Die Welt» un «SonntagsBlick» ziņoja, ka aizturētais šveicietis pētījis, kuri izmeklētāji šos diskus nopirkuši un kā tieši tas paveikts.

Ziemeļreinas-Vestfālenes finanšu ministrs Norberts Valters Borjans sacīja, ka šāda spiegošana no Šveices puses apliecina tikai to, ka Šveices finanšu industrija nav mainījusies, kas attiecas uz ārvalstu nodokļu nemaksātāju aizsardzību.

«Ziemeļreinas-Vestfālenes valdība un finanšu ministrs netiks iebiedēts,» viņš piebilda.

Ziemeļreina-Vestfālene ir iztērējusi 19 miljonus eiro, lai iegādātos vairākas datu glabāšanas ierīces ar informāciju par banku kontiem. Rezultātā izdevies piedzīt nodokļus 6,3 miljardu eiro apmērā, ziņoja mediji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu