Brexit: Meja «turpina runāt» par migrācijas samazināšanu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Apvienotās karalistes premjerministre Terēza Meja pirmdien paziņojusi, ka Konservatīvā partija turēs savu solījumu pazemināt imigrācijas saldo līdz «desmitiem tūkstošiem» gadā.

«Svarīgi, lai mēs turpinātu, un mēs turpināsim, apgalvot, ka vēlamies ievērojami samazināt neto imigrāciju,» saviem atbalstītājiem Londonā paziņoja Meja.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijā nākammēnes notiks parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas, kas būs konservatīvo iespēja palielināt savu vairākumu parlamentā pirms «Breksita» sarunām.

Neto imigrācijas samazināšana ir Konservatīvo partijas mērķis kopš nākšanas pie varas 2010.gadā, bet līdz šim to nav izdevies realizēt.

Oficiālie dati liecina, ka 12 mēnešos līdz pērnā gada septembrim imigrācijas saldo Lielbritānijā sasniedza 273 000, kas ir par 49 000 mazāk nekā iepriekšējā gadā.

«Protams, tiklīdz mēs būsim izstājušies no Eiropas Savienības, mums būs iespējams garantēt, ka mēs kontrolējam savas robežas šeit Lielbritānijā, jo mēs varēsim attiecināt savus noteikumus uz cilvēkiem, kas ierodas Lielbritānijā no Eiropas Savienības,» paziņoja Meja.

«Izstāšanās no ES nozīmē, ka mums nebūs kustības brīvības, kā tas bijis agrāk,» viņa piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu