ES aizsardzības ministru sanāksmē uzsver sadarbības uzlabošanos starp ES un NATO

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru Ārlietu padomes sanāksmē Briselē šodien uzsvērta sadarbības uzlabošanās starp ES un NATO.

Latviju sanāksmē pārstāvēja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, kurš pa tālruni aģentūrai LETA pastāstīja, ka tajā apstiprināti padomes secinājumi par sadarbības iniciatīvām aizsardzības jomā, piemēram, pastāvīgo strukturēto sadarbību un aizsardzības koordinētu pārskatu iesniegšanu.

Tāpat ministri diskutējuši par sadarbību starp ES un NATO. «Diezgan plašas bija diskusijas un kā uzsvēra ES augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni un NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs - ja kādreiz sadarbība bija neregulāra un nesistemātiska, tad šobrīd tā ir regulāra un sistemātiska,» norādīja ministrs.

Ministri arī diskutējuši par ES Kaujas grupu nākotni un to, kā Kaujas grupu nepieciešamības gadījumā varētu ātrāk iesaistīt krīzes situācijā. Ministri atzinuši, ka šobrīd viens no galvenajiem apstākļiem ir Kaujas grupas finansēšanas mehānisma pārskatīšana.

Ministri arī uzklausīja ziņojumus par ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas militāro misiju un operāciju norisi, tostarp ES Jūras spēku Vidusjūrā militāro operāciju «Sophia» un ES Apmācības misiju Mali, kurās piedalās arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri.

Briselē notika arī kopīga aizsardzības un iekšlietu ministru tikšanās, kuras laikā tiks apspriesti terorisma apkarošanas jautājumi. Galvenais uzsvars tika likts uz informācijas apriti starp dalībvalstīm cīņai ar terorismu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu