Strādnieki par smiekla naudu iegūst sēru no aktīva vulkāna

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Darbi mēdz būt dažādi, bet, šķiet, grūti iedomāties ko bīstamāku, kā strādāšana aktīva vulkāna tuvumā, turklāt par to saņemot nieka četras mārciņas (aptuveni pieci eiro) dienā.

Fotogrāfam Troisam Hofmanam no Ziemeļkalifornijas bija reta iespēja pabūt Indonēzijā, kur Javas salā Kawah Ijen vulkānā strādnieki iegūst sēru, raksta «Caters News».

Troiss atklāj sēra iegūšanas procesu: «Caur keramiskām caurulēm tiek pumpēts sērs, līdz tas kondensējas un sacietē baseinos, lai pēcāk varētu tikt sadalīts. Kalnrači sacietējušā sēra kravas, kas var sasniegt pat 90 kilogramus, pēc tam pa kalnu taku nes uz trīs jūdžu (aptuveni 5 kilometri) attālo svēršanas staciju.»

Lielākajai daļai raktuvju strādnieku ir dažādas elpošanas sistēmas problēmas, ko izraisījušas kaitīgās vulkāna gāzes. Tāpat viņi cieš no dažādām ķermeņa deformācijām smago nastu dēļ. Un tas viss piecu eiro dēļ.

Foto: Caters News/Scanpix

«Viņi strādā šajos apstākļos, jo salīdzinājumā ar citiem reģionā pieejamajiem darbiem tas ir salīdzinoši augsti apmaksāts darbs,» saka Troiss, kuram to atklājis kāds vietējais iedzīvotājs. «Pārsvarā viņi cenšas nodrošināt labāku nākotni savām ģimenēm.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu