Grieķija no Atēnām evakuē nelegālos imigrantus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas policija piektdien sākusi evakuēt nelegālos imigrantus - pamatā afgāņus - no pašu izveidotās nometnes Hellinikonā, uz dienvidiem no Atēnām, pavēstīja amatpersonas.

«Nometnē ir aptuveni 450-500 cilvēku,» sacīja policijas pārstāvis sakariem ar presi Teodors Hronopuls.

«Operācija turpinās bez incidentiem, jo viņi bija informēti iepriekš,» viņš piebilda.

Hellinikonā, kas līdz 2001.gadam bija Atēnu lidosta, imigranti galvenokārt mitinājās lidostas zālēs un 2004.gada olimpiādes vajadzībām uzbūvētajos sporta objektos.

Ģimenes tiks pārvietotas uz nometni netālu no Tēbām, savukārt pieaugušie bez ģimenēm tiks nogādāti policijas iecirknī identitātes pārbaudēm, sacīja Hronopuls.

Kopš nelegālās imigrācijas Balkānu maršruta valstis pērn nolēma slēgt savas robežas nelegālajiem ceļotājiem, Grieķijā iestrēguši 60 000 imigrantu.

2015.gada sākumā, kad Grieķijā masveidā sāka ierasties nelegālie imigranti, afgāņi tika uzskatīt par bēgļiem un viņiem tika ļauts turpināt ceļu uz pārtikušajām Rietumeiropas valstīm.

Tomēr tagad pēc Eiropas Savienības un Kabulas līguma noslēgšanas daudziem draud deportēšana atpakaļ uz Afganistānu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu