Mākslīgās apaugļošanas ārstu tur aizdomās par paša sēklas izmantošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nīderlandes tiesa apstiprinājusi vairāku ģimeņu prasību pēc DNS testa veikšanas pēc tam, kad mākslīgās apaugļošanas klīnikas ārsts apsūdzēts par paša spermas izmantošanu dučos gadījumu, jo bērni izskatās līdzīgi ārstam.

Jans Karbāts, kurš strādāja mākslīgās apaugļošanas klīnikā netālu no Roterdamas, tiek turēts aizdomās par aptuveni 60 gadījumiem, kad apaugļošanā izmantojis savu sēklu. DNS testi tiks veikti, izmantojot ārsta personīgās mantas, jo viņš šī gada aprīlī 89 gadu vecumā nomira.

Ārsta ģimenes advokāts apgalvo, ka nav pierādījumu, kas apstiprinātu apsūdzības.

Jans Karbāts sevi dēvēja par «apaugļošanas pionieri». Viņa klīniku slēdza 2009. gadā, jo tika ziņots par iespējamu datu un analīžu falsifikāciju, kā arī tika pārsniegts atļautais sešu bērnu skaits uz vienu donoru.

Ja DNS profils atbildīs ārstam, tad bērni, no kuriem lielākā daļa dzimusi astoņdesmitajos gados, cer iesūdzēt ārsta ģimeni tiesā. Džoijs, kurš tic, ka Karbāts varētu būt viņa tēvs, BBC atklāj: «Tas man nozīmē visu... Mēs ceram saņemt atbildes.»

Karbāta ģimenes advokāts iebilst pret DNS testu veikšanu, kā arī pats ārsts dzīves laikā šos testus veikt atsacījās.

Tomēr pagājušomēnes Karbāta dēls savu DNS ziedoja testiem, kuri liecināja, ka ārsts varētu būt tēvs 19 bērniem, kuri ieņemti mākslīgās apaugļošanas rezultātā, ziņo AFP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu