Degošās Londonas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji jau iepriekš brīdinājuši par katastrofu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonā esošās daudzdzīvokļu mājas «Grenfell Tower», kurā naktī uz trešdienu notika postošais ugunsgrēks, iedzīvotāji pagājušā gada beigās tika brīdināti par vairākām drošības problēmām, vēsta «Independent».

Tiek norādīts, ka «Grenfell Tower» rīcības grupas biedri savā blogā rakstījuši, ka ēkai ir lieli ugunsgrēka draudi, kas «var radīt katastrofu», ja brīdinājumi nesasniegs «dzirdīgas ausis».

2016. novembrī mājas iedzīvotāji rakstījuši «Grenfell Action Group» mājaslapā, ka pastāv nopietnas bažas par ugunsgrēka iespējamību, kas varētu izraisīt «lielu katastrofu». «Visas mūsu sūdzības un brīdinājumi nav sasniegušas dzirdīgas ausis, un katastrofa notika - tas bija tikai laika jautājums,» rakstīja grupas biedri neilgi pēc ugunsgrēka.

Tiek norādīts, ka avārijas dienestiem bija ļoti ierobežota pieeja ēkai, tāpat arī iedzīvotājiem likts palikt dzīvokļos gadījumā, ja sākas ugunsgrēks.

Kā raidorganizācijai BBC norādīja aculiecinieki, mājas iedzīvotāji bija instruēti vismaz stundu nogaidīt savos dzīvokļos ugunsgrēka gadījumā. Aculiecinieks gan ignorējis šo prasību, tādējādi glābjot savu un ģimenes locekļu dzīvību.

Liesmas un dūmi pārņēmuši no otrā līdz 24. stāvam. Vairāk nekā 50 cilvēki nogādāti slimnīcā un vairāki gājuši bojā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu