Kādā Itālijas kalnu ciematā palicis tikai viens iedzīvotājs - 90 gadus veca sieviete

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA images/Scanpix

Straujas iedzīvotāju izceļošanas dēļ 90 gadus vecā itāliete Paulīna Grasī (Paolina Grassi) palikusi pēdējā un vienīgā iedzīvotāja kādā Itālijas kalnu ciematā, raksta «Dailymail».

Ciemats atrodas skaistā, kalnainā vietā netālu no Itālijas robežas ar Šveici. Sieviete, kurai augustā apritēs 91 gads, reportieriem stāsta, ka kādreiz šeit kūsājusi dzīvība. Viņa atminas, ka vietējā skolā reiz audzinājusi klasi ar 36 bērniem, taču tagad mājas ciematā ir tukšas un pat ārzemnieki tās nevēlas iegādāties.

Paulīna piedzima 1926.gadā piecu bērnu ģimenē. Viņa ciematā ir nodzīvojusi visu savu dzīvi un joprojām nevēlas doties prom no tā.

Reportieriem viņa stāstīja: «Šeit valda tik brīnišķīgs klusums. Īpaši naktīs, kad ārā ir tumšs, bet debesīs mirdz neskaitāmas zvaigznes. Kādreiz šeit bija restorāns, veikals, beķereja un skola. Manā klasē bija 36 bērni. Laikā, kad es augu, bija pilnīgi normāli, ja ģimenē ir pat desmit bērni.»

Itālijā ir vairāki mazi ciematiņi, kas cīnās par savu eksistenci. Diemžēl cilvēki tiecas emigrēt uz lielpilsētām un bagātākām valsts daļām. Pētījumi pierāda, ka trešā daļa no Itālijas ciematiem saskaras ar depopulāciju. Apmēram 2500 ciemati Itālijā ir tuvu «izmiršanas» robežai.

Lai risinātu šo problēmu, mājiņas un zemesgabali ciemos tiek pārdoti par ārkārtīgi niecīgām cenām. Lielākā cerība ciematu apdzīvošanai ir ārzemnieki, kuri būtu izslāpuši pēc provinciālas dzīves un miera.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu