Svarīgs Makrona sabiedrotais pamet valdību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas tieslietu ministrs Fransuā Beirū, kas bijis svarīgs prezidenta Emanuela Makrona sabiedrotais, trešdien ziņu aģentūrai AFP apliecināja, ka pametīs valdību.

Laikā, kad Makrons cenšas izveidot valdību ambiciozās uzņēmējdarbībai labvēlīgās programmas īstenošanai, prezidents zaudējis nozīmīgu centristu partneri.

Beirū mazā centriskā Demokrātiskā kustība (MoDem) ir izveidojusi aliansi ar Makrona 14 mēnešus veco partiju «Republique En Marche» («Uz priekšu, Republika!» - REM), un Beirū kabinetā bija viens no četriem MoDem ministriem.

Makrons savā mēnesi vecajā valdībā cer trešdien pabeigt pārbīdes, kas tika uzsāktas pēc uzvaras parlamenta vēlēšanās.

«Esmu pieņēmis lēmumu nepiedalīties nākamajā valdībā,» sacīja Beirū, piebilstot, ka plkst.17 tiks rīkota preses konference.

MoDem tiek apsūdzēta, ka tā izmantojusi Eiropas Parlamenta (EP) finansējumu, lai maksātu palīgiem, kas faktiski ir bāzēti Francijā.

Par atkāpšanos no amata otrdien paziņoja cita MoDem politiķe - līdzšinējā aizsardzības ministre Silvija Gulāra.

Beirū bija svarīgs Makrona kustības atbalstītājs prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā, un viņa atbalsts bija izšķirošs, lai Makrons varētu iegūt centristu balsis.

Kad Beirū pauda atbalstu Makrona jaunajai kustībai, nākamais prezidents to raksturoja kā savas kampaņas «pagrieziena punktu».

Valdības preses sekretārs Kristofs Kastanērs trešdien sacīja, ka Beirū lēmums ir «personīga izvēle», kas «vienkāršo situāciju».

Beirū noraidījis apsūdzības, skaidrojot, viņa partijas EP personāla vidū nav bijis fiktīvu darbinieku.

Beirūi trīs reizes kandidējis uz prezidenta amatu, bet 2007.gada vēlēšanās viņš izcīnīja 18% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu