Irākas armija: «Islāma valsts» uzspridzinājusi mošeju Mosulā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HO / Joint Operation Command

Džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieki trešdien Mosulā uzspridzināja seno Nūri mošeju, kur šī grupējuma līderis Abu Bakrs al Bagdadi 2014.gadā bija parādījies atklātībā un pasludinājis «kalifātu», paziņoja Irākas armija.

Irāqas armijas ģenerālleitnants Abdelamīrs Rašīds Jaralla, kurš vada Mosulas operāciju, paziņoja, ka sprādziena brīdī viņa spēki bijuši 50 metru attālumā no šīs mošejas.

Viņš sacīja, ka džihādisti uzspridzinājuši arī mošejai blakus esošu minaretu, kas bija viens no Mosulas simboliem.

«Islāma valsts» propagandas ziņu aģentūra «Amaq» tomēr apgalvoja, ka mošeja sagrauta ASV vadītās koalīcijas gaisa triecienā.

Nūri mošeja Mosulas vecpilsētā pastāvēja vairāk nekā 800 gadus un bija pazīstama arī kā Lielā mošeja. Tā nosaukta par godu sunnītu valdniekam Nūr ed Dīnam Zanki, pēc kura pavēles tā 12.gadsimtā tika uzcelta.

Irākas valdības spēki pēdējās nedēļās ir atkarojuši vairākus Mosulas rietumu rajonus, piespiežot «Islāma valsts» kaujiniekus koncentrēties nelielā, bet biezi apdzīvotā pilsētas daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu