FIB izmeklē policista saduršanu Mičiganas lidostā kā teroraktu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) trešdien paziņoja, ka tas izmeklē polista saduršanu lidostā Mičiganas štatā kā teroraktu. Par izmeklēšanu atbildīgais FIB aģents sacīja, ka aizdomās turētais saucis «Allahu Akbar» un pēc tam iedūris policistam kaklā.

Telekanāls «NBC News» ziņoja, ka uzbrucējs sadūris policistu vairākas reizes, saucot «Allahu Akbar».

«Viņam ir naids pret Savienotajām Valstīm,» teica FIB aģents Deivids Dželioss.

Aizdomās turētais ir paziņojis, ka ASV nogalina cilvēkus Sīrijā, Irākā un Afganistānā, un sacījis, ka «mēs visi mirsim».

Jau ziņots, ka uzbrukums notika trešdien Bišopa starptautiskajā lidostā Flintā. Uzbrucējs ir aizturēts un tiek nopratināts.

Policijas apcietinājumā esošais aizdomās turētais ir 50 gadus vecs Kanādas pilsonis Amors Ftuhi no Kvebekas provinces. Varas iestādes paziņoja, ka pirms uzbrukuma nebija nekādas mijiedarbības starp uzbrucēju un cietušo.

Ievainotais policists tika nogādāts slimnīcā, kur veiksmīgi pārcietis operāciju. Ārsti viņa stāvokli novērtējuši kā stabilu.

Lidosta pēc notikušā tika evakuēta un slēgta līdz tālākiem paziņojumiem. Neviens pasažieris incidentā nav cietis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu