Vācija aptur valsts finansējumu labējo radikāļu NPD

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas likumdevēji ceturtdien nobalsoja par finansējuma liegšanu ekstrēmistu partijām, ar šo soli vēršoties pret galēji labējo Nacionāldemokrātisko partiju (NPD).

Atbilstoši Vācijas likumiem visas politiskās partijas saņem valsts finansējumu. Summu daļēji nosaka tas, kā partija ir pārstāvēta landtāgos, Bundestāgā un Eiropas Parlamentā, kā arī tas, cik daudz līdzekļu tā spēj savākt pati.

NPD 2015.gadā no valsts budžeta saņēma 1,3 miljonus eiro, bet 2014.gadā - 1,4 miljonus.

Tomēr parlamenta apakšnams ar 502 balsīm «par» un 57 «pret» nobalsoja par finansējuma apturēšanu «konstitūcijai naidīgām partijām».

«Nodokļu ieņēmumu tērēšana NPD ir tiešas investīcijas galēji labējo īstenotajā kūdīšanā,» sacīja tieslietu ministrs Heiko Māss, uzsverot, ka «valsts nedrīkst finansēt demokrātijas ienaidniekus».

NPD ir aptuveni 6000 biedru. Partijas ziedu laikos tai bija deputāti vairāku Vācijas federālo zemju parlamentos, tomēr šobrīd tai ir tikai viens pārstāvis - Udo Foigts Eiropas Parlamentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu